Bereddingskosten

Bereddingskosten inboedelverzekering

Bereddingskosten inboedelverzekering

Gelukkig worden veel kosten gedekt door een inboedelverzekering, wanneer er bijvoorbeeld een brand ontstaat in je huis. Er zijn soms alleen ook kosten die je maakt om te voorkomen dat de schade nog groter zou zijn, zoals het blussen met een brandblusser. Nu wil je wel weer een nieuwe brandblusser, maar dit valt niet onder de inboedelverzekering. Wat is nu de oplossing?

Wat zijn bereddingskosten?

Bereddingskosten zijn de kosten die gemaakt worden bij het voorkomen van grotere schade aan je inboedel. In het Burgerlijk Wetboek in Nederland staat zelfs dat je zoveel mogelijk moeite moet doen om ergere schade te voorkomen. Voorbeelden van dit soort kosten zijn: een brandblusser om de beginnende brand te blussen, een hoveniersbedrijf om een boom om te zagen bij storm.

Kraan die een huis afbreekt

Wat doet de verzekeringsmaatschappij?

De verzekeraar is in principe wettelijk verplicht om deze kosten te dekken, maar dat loopt dan tot minimaal de verzekerde som. Je krijgt de schade vergoed en daarbij ook de beredderingskosten extra. Stel, je inboedel is verzekerd tot 10.000 euro, krijgt schade voor 8.000 euro door brand, maar de bereddingskosten zijn bij elkaar 5.000 euro. Dan krijg je alles vergoed, omdat de bereddingskosten onder 10.000 euro uitkomen. Bij bedrijven is het mogelijk dat de inboedelverzekering één keer de verzekerde som uitkeert. De meeste verzekeraars houden dit echter niet aan, waardoor je kosten allemaal gedekt worden.

Leave a Comment: