Borg-beveiliging, wat is dat?

Borg Beveiliging -
Wat is dat precies?

Wanneer je een inboedelverzekering hebt voor je bedrijfspand, kun je voor korting zorgen op je premie. Dit kan op verschillende manieren, zoals met een Borg-certificaat. Daarmee laat je zien dat je pand beveiligd is tegen inbraak. Dit is gunstig voor je verzekeringsmaatschappij, omdat ze bij minder inbraak ook minder kosten hoeven te dekken.

Wanneer krijg je een
Borg-certificaat?

Een certificaat kan worden uitgegeven door een erkend beveiligingsbedrijf. Zij komen eventuele handelingen uitvoeren om aan de eisen van het certificaat te voldoen en geven het certificaat uit. Er wordt door hen gekeken in welke klasse je valt, waarvan er 4 zijn. Dit bepaalt hoe hoog het risico op inbraak is, bijvoorbeeld door hoeveel waardevolle spullen je in het pand hebt staan.

Hierna wordt bekeken wat er gedaan moet worden om de beveiliging voldoende te maken. De eisen zijn geen standaard eisen, het hangt er echt vanaf in welke klasse het pand zit.

Voor het certificaat moet je wel geld betalen, namelijk de kosten voor het beveiligingsbedrijf. Ook moet je betalen wanneer er aanpassingen aan je pand gedaan moeten worden.

Wie geven het Borg-certificaat uit?

Het borg-certificaat wordt uitgegeven door erkende beveiligingsbedrijven. Zij controleren ook meteen of je aan de eisen voldoet. Wanneer dit niet het geval is, kunnen zij dingen aanpassen aan je pand waardoor je het certificaat wel kunt krijgen.

Wat kun je met het certificaat?

Zodra je het certificaat ontvangen hebt, kun je naar je verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen geven je dan korting op je premie. Dat komt doordat jouw pand minder risico op inbraak loopt, wanneer je aan de eisen van het Borg-certificaat voldoet. De kans dat zij jouw kosten voor inbraak moeten dekken, wordt daarmee lager, doordat er minder vaak inbraak is. Dit is dus ook gunstig voor de verzekeringsmaatschappij.

Leave a Comment: