Kerstboom feestdagen

Brand tijdens feestdagen

Wanneer het bijna winter is, denk je misschien aan meer dan alleen sneeuw. Zo is het dan bijna kerst, oud & nieuw en ook vakantie. Een perfecte tijd om familie op te zoeken en gezellig met z’n allen te eten, bijvoorbeeld gourmet. Er zitten alleen een aantal risico’s aan de gezelligheid tijdens de feestdagen.

Risico’s

Risico’s Tijdens kerst gaan veel mensen weg naar familie, waardoor hun huis leeg staat. Ook de buren zijn er niet altijd, omdat zij ook weg zijn naar familie. Ook inbrekers weten dit en maken hier dankbaar gebruik van. Daarnaast is er ook nog het risico van brandgevaar. Er worden meer kaarsjes aangestoken, de kerstverlichting hoort er ook bij, maar ook vuurwerk is niet ongevaarlijk.

tips-voor-je-inboedel-tijdens-de-feestdagen-1200x600

Voorkomen is beter dan…

Voorkomen is beter dan…Let tijdens deze dagen echt goed op risicovolle situaties. Kerstverlichting wordt de hele dag aangelaten, maar wordt ook warm. Kaarsjes staan op tafel, maar ondertussen loopt iedereen er omheen. Een eerste tip is om kaarsjes op een plek te zetten waar ze niet bereikbaar zijn voor kinderen, maar ook op een plek waar je zelf niet bijvoorbeeld met je vest doorheen kan zwaaien.
Een tweede tip is dat je geen spullen vlakbij kaarsjes legt die brandbaar zijn. Kaarsjes onder de kerstboom zetten is bijvoorbeeld niet het beste idee, door alle slingers en naaldjes.Volg natuurlijk ook de instructie van de vuurwerkverpakking juist op, om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

… genezen

Wanneer er dan toch brand is ontstaan en er schade is ontstaan, kun je aankloppen bij je verzekeraar. Brandschade wordt namelijk vergoed door de opstal- of inboedelverzekering. Opstalverzekering is voor schade aan vaste dingen in je huis, zoals de keuken, muren, badkamer. Inboedelverzekering is voor schade aan spullen die los van je huis zijn, zoals meubels en servies.

Leave a Comment: