Brandmelders

Zijn Brandmelders verplicht?

Zijn brandmelders verplicht?

In je slaap, ruik je niks. Als er dus brand ontstaat in je huis, midden in de nacht, zul je het waarschijnlijk niet op tijd merken. Om je te laten waarschuwen bij brand, kun je brandmelders in je huis laten plaatsen. Zo kan je jezelf een hoop ellende besparen. Maar moet je dit doen?

Verplicht

In nieuwbouwwoningen is het al verplicht om een brandmelder te hebben. Oudere woningen hebben dit niet, maar de brandweer ziet dit wel graag. De overheid twijfelt hierover, omdat het moeilijk te controleren is. Toch ontstaan er in oude huizen het meest frequent branden.

Nog meer mis

Naast dat niet alle woningen een brandmelder hebben, doen de brandmelders die er zijn het ook niet goed genoeg. Zo kan bijvoorbeeld de batterij op zijn na een jaar, of hij is gewoon kapot gegaan. Een tip van de brandweer is dus om je brandmelder regelmatig te controleren.

Korting inboedelverzekering

Een brandmelder kan een reden zijn voor je verzekeraar om korting te geven op je premie. Dit gaat via Politiekeurmerk Veilig Wonen. Meer uitleg hierover lees je op https://inboedelverzekeringen.info/nieuws/politiekeurmerk-huis/. In dit keurmerk staat namelijk dat je huis voorzien moet zijn van voldoende brandmelders. Als je hieraan en alle andere eisen voldoet, kan de verzekeraar korting geven op je premie.

Leave a Comment: