Afbeelding Contractuur Featured

Wat is eigenlijk de contractduur van mijn inboedelverzekering?

De Contractduur van je Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarbij je een contract afsluit en premie betaalt. Wanneer je huis iets overkomt, zoals een brand of inbraak, dekt de verzekering de kosten. Maar let er wel goed op hoe lang het contract loopt.

Hoe lang duurt een contract?

Vroeger liepen contracten van inboedelverzekeringen zo’n 5 of 10 jaar. Dit zijn verzekeringen die voor 1 maart 2010 zijn afgesloten. Het zou dus kunnen dat je nu nog zo’n verzekering hebt. Wanneer je echter een volgend contract afsluit, zal de contractduur waarschijnlijk een jaar zijn.

Verlenging

Het contract van de verzekering duurt een jaar. Hierna wordt de verzekering niet stopgezet, maar loopt hij door. Omdat het eerste jaarcontract wel voorbij is, kun je na dat jaar opzeggen wanneer je wilt. De verzekeraar moet jou altijd op de hoogte stellen wanneer de verzekering verlengd wordt.Voor de zekerheid kun je dit ook lezen in de polisvoorwaarden van jouw eigen verzekering.

Opzeggen

Wanneer je na een jaar denkt dat je toch naar een andere verzekering wilt, kan dit. Het jaarcontract loopt af en je kan de verzekering vanaf dan stopzetten wanneer je wilt. Dit kan bijvoorbeeld meteen de volgende dag, maar ook na een half jaar. Je zegt dan op en vaak loopt de verzekering dan af na de opzegtermijn van een maand.

Leave a Comment: