Aftrekbaar

Is de inboedelverzekering aftrekbaar van belasting?

Is de inboedelverzekering aftrekbaar van belasting?

Inboedelverzekeringen zijn allemaal anders, bijvoorbeeld in hoeveel je betaalt en hoeveel je ervoor krijgt. Dat je ervoor moet betalen is echter een feit. Wat als je straks belastingaangifte gaat doen voor je bedrijf, maar niet meer wilt betalen dan nodig? Dan kan je bekijken of de inboedelverzekering aftrekbaar is van de belasting.

Wanneer is inboedelverzekering aftrekbaar?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarbij de kosten van alles wat zich in je huis of bedrijfspand bevindt, gedekt wordt bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand of inbraak. De kosten kunnen helaas best wel oplopen als je een duurdere verzekering hebt die meer dekt. Het is erg fijn als je dit kan aftrekken van de belasting, zodat je niet meer betaalt dan nodig.

Als de inboedelverzekering geldt voor de inboedel van je bedrijfspand, kan je het in je belastingaangifte invullen als zakelijke kosten. Dan wordt het van de belasting afgetrokken en hoef je minder belasting te betalen. Dit is dan vergelijkbaar met het aangeven dat je bijvoorbeeld huur voor je bedrijfspand hebt, dus dit is niet gek. Het kan een hoop belasting schelen als je hier serieus de tijd voor neemt.

Is je inboedelverzekering aftrekbaar

Wanneer is de inboedelverzekering niet aftrekbaar?

Soms als je niet per se een bedrijfspand hebt, doordat je vanuit huis werkt, kan het zijn dat de verzekering niet aftrekbaar is bij de belasting. Voor jezelf is het wel handig om te bekijken of het rendabel is om het aan te geven bij de belasting. Als je wel een verzekering kiest wanneer je vanuit huis werkt, is het vaak niet aftrekbaar. Maar als je liever verzekerd wilt zijn omdat je veel spullen hebt, is het wel handig voor het geval er toch iets gebeurt. Het enige wat je dus hoeft te bedenken is, of het handiger is om wel te verzekeren, maar meer belasting te betalen, of juist andersom.

Leave a Comment: