Korting krijgen op je inboedel verzekering

Korting op je inboedelverzekering, hoe werkt dat?

Korting krijgen op je inboedelverzekering

Bij verscheidene verzekeraars kun je korting krijgen op je premie. Dit kun je krijgen wanneer er bewijs is dat je huis minder risico loopt op schade, waardoor je verzekering minder vaak kosten hoeft te dekken. Dit is gunstig voor zowel jou als voor de verzekeraar. Er zijn drie manieren waarop je korting krijgt: Borg-certificaat, Politiekeurmerk veilig wonen en Centrale overspanningsbeveiliging.

BORG-certificaat

BORG-certificaatDit certificaat krijg je wanneer je huis op een bepaalde manier beveiligd is. Het verschil met bijvoorbeeld een politiekeurmerk is dat het BORG-certificaat voornamelijk geldt voor bedrijfspanden. Je krijgt dit certificaat wanneer het pand aan bepaalde eisen voldoet. Zie https://inboedelverzekeringen.info/nieuws/borg-beveiliging/ voor meer informatie over die eisen en wat een BORG-certificaat precies is.

Afbeelding van sloten

Politiekeurmerk veilig wonen

Dit certificaat is minder streng dan het BORG-certificaat, maar het geeft alsnog wel bewijs van een veilige woning. Sommige verzekeraars vinden het prettig als je voldoet aan de eisen en geven dan korting op je premie. Dit is in tegenstelling tot het BORG-certificaat vaak bedoeld voor ‘gewone’ woonhuizen. Zie http://inboedelverzekeringen.info/nieuws/politiekeurmerk-huis/ voor meer informatie over het Politiekeurmerk veilig wonen.

Centrale overspanningsbeveiliging

Dit is een beveiliging die ervoor zorgt dat er geen schade ontstaat aan je huis als gevolg van elektronische apparaten die kapot gaan door overspanning. Dit is een gevolg van bijvoorbeeld blikseminslag, waarbij er korte tijd teveel spanning op je apparatuur komt te staan. Door de beveiliging te plaatsen, is er minder kans op schade door iets als blikseminslag. De beveiliging vangt namelijk de hoge spanningsverschillen op en voert ze af naar aarde. Je beschermt zo je huis en je apparatuur! Ook bij deze vorm van beveiliging kun je eventueel korting krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Check dit wel altijd even bij je verzekeraar.

Leave a Comment: