Politiekeurmerk voor je Huis

Politiekeurmerk voor je huis

Het kan voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent met je inboedelverzekering. Als je bijvoorbeeld veel moet betalen, kan dit frustratie geven. Er is wel een manier, waardoor je korting kunt krijgen op je inboedelverzekering! Dit kan je namelijk krijgen wanneer je huis een politiekeurmerk heeft.

Wat is een politiekeurmerk?

Een politiekeurmerk is een certificaat wat gaat over de veiligheid van je huis. Hiermee wordt verklaard dat je huis veilig is en zo is het een soort van garantie dat er een lager risico op ongelukken bestaat. Voor verzekeringen is dit gunstig, omdat jij dan waarschijnlijk ook minder vaak aanklopt omdat er is ingebroken.
Er zijn een aantal eisen waar je huis aan moet voldoen, voor je het keurmerk krijgt:

  1. ​1. Er moet goed hang-en-sluitwerk zijn op de ramen waar je bij kunt, deuren en eventuele lichtkoepels. Dit als inbraak-preventie.
  2. Er moet verlichting zijn bij de buitendeuren. Hier schrik je inbrekers ook mee af.
  3. Er moet zicht zijn vanuit de hal op iemand die voor de deur staat. Zo weet je meteen of er ongure types binnen proberen te komen via een list, of dat het gewoon je buurvrouw voor een kopje suiker is.
  4. Op elke etage moeten rookmelders hangen, zodat brand snel gesignaleerd wordt.

Certificaten kunnen uitgegeven worden door speciale bedrijven die zich bezighouden met hang-en-sluitwerk in je huis. Zij kunnen de keuring uitvoeren en het certificaat uitgeven.

Wat kan je met een politiekeurmerk?

Met een politiekeurmerk certificaat kun je naar een verzekeringsmaatschappij gaan. Zij kunnen je korting geven op je premie, omdat je huis dus minder risico op ongeluk loopt. Door het certificaat geef je eigenlijk aan dat je huis meer beschermd is tegen inbraak en brand.
Dit is dan meteen ook gunstig voor degene die de premie betaalt: een win-win-situatie!

Afbeelding van politiekeurmerk

Kortingen vergelijken

Hoeveel je betaalt aan een inboedelverzekering, verschilt nogal per verzekering. Ook verschilt wat je ervoor krijgt: bij de ene krijg je alleen inboedelverzekering voor bijvoorbeeld 3,50 per maand. Bij de ander kan dit 7 euro per maand zijn, maar krijg je wel meteen een aansprakelijkheidsverzekering erbij. Zo moet je goed voor jezelf vergelijken wat voor jou de beste verzekering is.

​De prijzen verschillen, zo ook de kortingen. Bij ABN Amro krijg je met een politiekeurmerk tot wel 20% korting op je premie, terwijl je bij SNS helemaal geen korting krijgt met het politiekeurmerk. Hier moet je dus ook echt even gaan vergelijken wat je het liefste wilt.

​Ook hoeft 20% korting niet te zeggen dat het daarmee de goedkoopste verzekering is, want het kan nog steeds zijn dat je bij bijvoorbeeld ABN Amro al een hele hoge premie had.

Leave a Comment: