Inboedelverzekering Feature image met je partner wonen

Wat te doen wanneer je gaat samenwonen

Wat te doen wanneer je gaat samenwonen

Hartstikke leuk, samenwonen! Een nieuwe stap in je leven, maar er moeten nog wel een aantal zaken geregeld worden. Hoe zit het eigenlijk met die inboedelverzekeringen die jullie allebei nog hebben?

Opzeggen

Het handigst is om niet door te gaan met twee inboedelverzekeringen. De spullen staan in hetzelfde huis en om dan twee premies te blijven betalen, zou niet efficiënt zijn. Gelukkig is er een oplossing voor, namelijk één verzekering opzeggen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de oudste verzekering te laten lopen en de nieuwste (laatst afgesloten) op te zeggen.

Je inboedel verzekeren bij samenwonen

Aanpassen

Nu je nog maar één verzekering hebt lopen, moet je natuurlijk niet vergeten dat de spullen van een van jullie twee nog niet onder die verzekering vallen. Handig is om de verzekering die nog loopt dus aan te passen. Dit doe je door te bekijken hoeveel de nieuwe waarde van jullie inboedel nu is, wat je vervolgens doorgeeft aan de verzekeraar.

Gezamenlijke verzekering

Wat je ook kunt doen is een gezamenlijke verzekering afsluiten en beide oude verzekeringen opzeggen. Dit kan wel, maar is niet heel gebruikelijk. Maar stel dat je nieuwe meubels gaat kopen voor jullie huis en het wordt echt allemaal van jullie samen, dan kun je dit wel doen.

Leave a Comment: