Scheiding vechten

Inboedelverzekering bij een scheiding

Verzekering aanpassen bij scheiding, maar hoe?

De laatste jaren zijn de percentages gescheiden mensen hoger dan bijvoorbeeld in de jaren ’50. Naast dat je emotioneel veel moet verwerken, moet je ook een hoop dingen regelen. Wanneer je ex-partner of jij in een ander huis gaat wonen, verandert er natuurlijk ook wat voor de inboedel. Misschien ga je zelfs allebei in een ander huis wonen. Wat moet er precies geregeld worden?

Één van jullie blijft in het oude huis

Wanneer je in jullie huis blijft wonen, zijn er alsnog een aantal dingen om te regelen. Als de inboedel hetzelfde blijft en de verzekering stond op jouw naam, hoeft er minder te veranderen, dan wanneer het op je ex-partners naam staat. Zo moet óf de verzekering stopgezet worden, óf het moet op jouw naam komen.

Daarnaast moet je waarschijnlijk een paar andere wijzigingen doorgeven. Zo is er een grote kans dat de gezinssituatie verandert. Ook is er een kans dat de inboedelwaarde verandert, als je ex-partner bijvoorbeeld spullen meeneemt.

Als jij degene bent die verhuist, moet je er natuurlijk op letten dat de verzekering niet (meer) op jouw naam staat. Vergeet ook niet voor je nieuwe woning een inboedelverzekering af te sluiten.

Vechtende mensen

Jullie verhuizen allebei

Ook als jullie allebei verhuizen, moet je denken aan de inboedelverzekering. Zo moet je de oude verzekering opzeggen en allebei een nieuwe afsluiten, voor de nieuwe woning.Let erop dat je bij een huurhuis niet altijd een opstalverzekering hoeft af te sluiten. Soms zit dit al in de prijs van de huur, soms betaalt de verhuurder het.

Opstalverzekering

Naast een inboedelverzekering, heeft je huis ook een opstalverzekering. Deze hoef je niet op te zeggen als er nog iemand in het huis blijft wonen. Ook verandert de waarde zeer waarschijnlijk niet, omdat je dingen die onder deze verzekering vallen, niet zomaar mee kunt nemen (vloer, badkamer etc.).

Leave a Comment: