Stroomstoring Inboedelverzekering

Voedsel bedorven door stroomstoring, wat nu?

Voedsel bedorven, wat nu?

Stel, je hebt net boodschappen gedaan voor een hele week. Vleeswaren voor op brood, yoghurt en wat groenten die koel bewaard moeten worden. ’s Avonds zit je rustig op de bank, maar valt je tv plotseling uit: een stroomstoring! De storing duurt het hele weekend, dus alles in je koelkast is rijp voor de prullenbak. En die nood-pizza’s uit de vriezer kun je nu ook niet meer opeten helaas. Nu moet je alles opnieuw kopen, maar dat gaat je veel kosten. Misschien kan de verzekering bijspringen?

Inboedelverzekering: ook bij stroomstoring?

Vaak kun je dit wel aangeven bij je verzekering en zullen de kosten gedekt worden. Er moet dan wel langere tijd stroomstoring zijn geweest, want bij een korte stroomstoring kan er niet veel bedorven zijn. De verzekeringsmaatschappijen houden vaak een periode van minimaal 4 tot 6 uur stroomstoring aan. Je zou dit wel bij de voorwaarden van je eigen verzekering moeten bekijken om het zeker te weten.

Na stroomstoring, wat krijg je terug

Hoeveel dekken ze?

Hoeveel dekken ze?Sommige verzekeraars dekken niet oneindig hoge schade. Vaak gaat de schadedekking tot een bepaald bedrag, vaak tussen €500,- en €1500,-. Er zijn ook verzekeringen waarbij een oneindig bedrag wordt gedekt. Ook dit bedrag zou je bij je eigen verzekering moeten nagaan.

Leave a Comment: