VvE en de inboedelverzekering

Verzekert de VvE ook je inboedel?

Wat is de VvE?

De VvE staat voor Vereniging van Eigenaren. Dit is nodig bij appartementencomplexen. Hier koop je namelijk een deel van een appartementencomplex. Daarbij kun je niet de grond kopen, want daar wonen meerdere mensen op. Alle mensen die een appartement kopen in die flat, kunnen lid worden van de VvE. Je krijgt dan een appartementsrecht en daarmee ben je mede-eigenaar van de grond waar de flat op staat. De VvE is bedoeld om er te zijn voor gemeenschappelijke belangen van eigenaars met een appartementsrecht.

De regels bij VvE

Je wordt verplicht lid wanneer je een appartement koopt in het gebouw. Ook ben je automatisch geen lid meer wanneer je het appartement niet meer hebt.

VvE en de inboedelverzekering

Wat doet de VvE?

De VvE beslist over bepaald onderhoud aan het gebouw, maar ook de opstalverzekering wordt door de VvE afgesloten. Zo kan iedereen die een appartement heeft, een bepaalde premie betalen en is het hele gebouw verzekerd. Dit moet je wel even checken bij jouw Vereniging van Eigenaren. Wanneer ze dit niet doen, kun je een opstalverzekering voor jouw ‘appartementsrecht’ nemen: ‘Verzekering Individueel Appartementsrecht’.

En de inboedel?

De inboedel van jouw appartement moet je doorgaans zelf afsluiten. Iedereen heeft ook een andere inboedel, dus het zou niet goed zijn als je premie gezamenlijk moet betalen voor iemand anders inboedel.

Leave a Comment: