Feature afbeelding van aanpassing aan een woning

Verbeteringen aan huurhuis, moet ik de verzekering aanpassen?

Hoe verzeker je Woningaanpassingen met je inboedelverzekering?

Wanneer je in een huurhuis woont, betekent dat niet dat de verhuurder de kosten dekt als er brand of inbraak is geweest. Wat is handig om af te sluiten?Voor een huurhuis is er alsnog mogelijkheid om je huis of een gedeelte (zoals de inboedel) ervan te verzekeren. Je kan bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten voor de spullen in je huis, zoals meubels en gordijnen.

Aanpassingen, wat nu?

Sommige verzekeringen kun je ook uitbreiden wanneer er aanpassingen aan je huurhuis zijn aangebracht, door jou of de vorige bewoner. Dit zijn verbeteringen als verbouwing aan de keuken en badkamer, schilderwerk of een zonnescherm. Wanneer je dit hebt gedaan, zijn deze zaken nog niet verzekerd. Dit kan je oplossen door je inboedelverzekering uit te breiden met een ‘Eigenaarsbelang’-dekking. Deze is vooral bedoeld voor wanneer je zelf je huis hebt aangepast, in andere gevallen zou het onder de opstalverzekering vallen.

Nieuwe keuken in je huurwoning verzekeren

Hoe werkt dit?

Zodra je je verzekering gaat aanpassen omdat je je huis verbeterd hebt, geef je door hoeveel de verbeteringen hebben gekost. Vervolgens wordt je premie aangepast en is alles in je huis weer verzekerd. Bekijk wel altijd de polisvoorwaarden van je eigen verzekering om zeker te weten hoeveel het is en of er niet al een gedeelte verzekerd is.

Leave a Comment: