Tips voor je woonverzekering

Woonverzekering tips

Tips voor je woonverzekering

Binnenkort ga je verhuizen naar je nieuwe woning, maar je moet nog een paar dingen regelen. Zo moet je de woonverzekering samenstellen: opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een woonverzekering? Hier een paar tips om je daarbij te helpen.

1. Vergelijken

Voordat je een verzekering gaat afsluiten, moet je je eerst even verdiepen in verschillende verzekeraars. Dit is handig om snel te zien wat je premie kan worden en wat je ervoor terugkrijgt. Een lage premie betekent namelijk absoluut niet dat het een goede verzekering is. Vaak is het namelijk zo dat je dekking tot een veel lager bedrag loopt. Dit kan je bijvoorbeeld doen op https://inboedelverzekeringen.info/vergelijker/.

2. Eigen risico

Naast het vergelijken hoe hoog een premie is en hoeveel dekking je ervoor terugkrijgt, is het goed om te kijken naar je eigen risico. Wanneer er schade ontstaat aan je inboedel of huis, zou het vervelend zijn als je denkt dat het gedekt wordt, maar je eigen risico precies dat bedrag is.

3. Één verzekeraar

Je kunt een opstalverzekering en inboedelverzekering los afsluiten. Het kan dus voorkomen dat je beide verzekeringen bij een andere verzekeraar afsluit. Dit is echter niet altijd handig, omdat sommige schade voor overlap zorgt. Als je dan bij twee of meer verzekeraars moet aankloppen, kan dit veel extra moeite kosten. Ook kan je korting ontvangen, wanneer je bij één verzekeraar al je verzekeringen afsluit.

Goede tips voor je woonverzekering

4. Één Verzekering

Als je een verzekering afsluit, moet je een schatting maken van hoeveel waarde je inboedel is. Dit gebruikt een verzekeraar om de hoogte van je premie te betalen. Om niet teveel premie te betalen, moet je er dus op letten dat je maar één verzekering hebt. Zo hebben sommige huurwoningen een opstalverzekering in de huur verwerkt. Als je dan ook nog een opstalverzekering gaat afsluiten, betaal je dus teveel premie. Er zijn nog een aantal dingen die dubbel kunnen zijn, zoals het verzekeren van je glas. Let er ook op dat je partner niet ook dingen verzekerd heeft die jij ook verzekerd hebt.

5. Hoogte van je Dekking

Let bij het uitzoeken of vergelijken van verzekeringen op de hoogte van je dekking. Zo worden sieraden verzekerd tot een bepaald bedrag. Bij de verzekeraar zou je dit soort dingen kunnen aangeven, zodat dit soort dingen niet gedekt blijken wanneer er inbraak is.

Leave a Comment: